Wat is Artcadia?

Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? Er zijn nieuwe uitdagingen in de toekomststad Artcadia, en jullie bedenken de oplossingen!

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. Je werkt met medeleerlingen aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit doe je onder begeleiding van een leerkracht op school. Jullie gaan in de lessen aan de slag met brainstormen, researchen en het bedenken van oplossingen. Het eindresultaat is een werkstuk in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander (digitaal) kunstwerk met een inhoudelijke onderbouwing. Bekijk hier de werken van vorig jaar.

 

Finale

Een professionele vakjury selecteert elf finalisten, de publieksjury selecteert via de website Artcadia.nl de twaalfde finalist. Deze twaalf groepen presenteren hun idee aan de vakjury. Deze juryleden kiezen het meest creatieve, originele, technische en best gepresenteerde project.

De bedenkers van het winnende project wint de hoofdprijs. Deze prijs houden we nog even geheim;)

Heb je inspiratie nodig? Bekijk hier de finalisten van vorig jaar.

 

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen