Tips voor jouw project

 • Zó groen kan het Nederland van de toekomst eruit zien

  92 keer bekeken

  Nederland staat voor een paradoxale opgave: we hebben meer huizen nodig, maar we moeten ook minder vervuilen. Bouwen met beton en staal is enorm vervuilend. Wat zijn de alternatieven? Op de website van VPRO Tegenlicht vind je een uitgebreid dossier met artikelen en filmpjes over groene steden en gebouwen. 

   

 • Boekentips

  356 keer bekeken

  Waarschijnlijk ben je al druk bezig met nadenken over hoe Artcadia, de stad van de toekomst eruit ziet. Hoe leven de mensen in Artcadia? Hoe gaan ze naar school? Moeten ze daar misschien wel naartoe zwemmen? Bevindt de school zich wel op aarde, of op een hele andere planeet?

  Zulke denkbeeldige werelden worden ook wel utopieën genoemd. Een utopie is eigenlijk een gedroomde, ideale samenleving. Maar er kan ook van alles fout gaan in deze denkbeeldige toekomst. Dan wordt dat een dystopie genoemd. Utopieën en dystopieën zijn keerzijden van dezelfde medaille en populaire onderwerpen in de literatuur. En hoewel het hier altijd over fantasieën gaat, zeggen deze werelden veel over onze maatschappij en de uitdagingen waar we in de toekomst mee te maken kunnen krijgen.

  Om je wat inspiratie te geven hebben wij onze favoriete boeken voor je op een rijtje gezet! Je kunt ze hier vinden.

 • Stel jullie vraag aan de Artcadia-experts

  2945 keer bekeken

  Heb je een inhoudelijk vraag over mobiliteit, water, milieu & ruimte of gebouwen? Misschien kunnen de Artcadia-experts je helpen! 

  Hoe? Mail je vraag naar artcadia@knhm.nl. Zorg ervoor dat je vraag zo duidelijk mogelijk is gesteld en vermeld erbij voor welk thema deze vraag is. 

     

 • Trouw.nl: Hoe ziet Amsterdam eruit in 2030?

  831 keer bekeken

  Amsterdam wil in 2030 alleen nog maar elektrisch vervoer toestaan. Experts, een ondernemer en een bewoonster voorspellen hoe de stad er dan uitziet en hoe we er voortbewegen. Lees meer op www.trouw.nl

 • Instagrammer fetching_tigerss: Hoe bewerk je een foto?

  1282 keer bekeken

  Ze heeft al meer dan 900.000 volgers op haar Instagramaccount fetching_tigerss. Van de fotoskills van Annegien kun je zeker wat leren! Bekijk in deze video hoe je goed foto's kunt bewerken.

   

 • Trouw.nl: Hoe groot is het afvalprobleem? En is dit op te lossen?

  1642 keer bekeken

  Plastic, karton, metaal en voedselresten, zo ver als het oog reikt. De hoeveelheid afval die de mens produceert is nu al nauwelijks meer te verwerken en blijft maar groeien. Maar is hij zich daar wel van bewust? En is het probleem oplosbaar? Lees meer op afval.trouw.nl. 

  Fotojournalist Kadir van Lohuizen fotografeerde voor de krant Trouw afval in zes wereldsteden. Hij beklom immense vuilnisbelten, maar bezocht ook ‘schone’ recyclingcentra.

  Ga naar de website afval.trouw.nl en lees meer over ons afvalprobleem en mogelijke oplossingen. 

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie settings