Tips voor jouw project

  • Niets is te gek!

    1181 keer bekeken
    Bericht Niets is te gek! bekijken

    Als er iemand is die veel over de toekomst heeft nagedacht, dan is het Chriet Titulaer. Hij werd in de jaren 80 een televisiepersoonlijkheid en werd vaak gevraagd als commentator wanneer er over wetenschap of techniek werd gepraat.. Hij was ook bekend met zijn eigen televisieprogramma: “De wondere wereld van Chriet”. In dit programma deed hij voorspellingen over de techniek en gadgets van de toekomst.

    Over Chriet

    Chriet studeerde natuur- en sterrenkunde aan Universiteit Utrecht. Na zijn studie werd hij uitgenodigd om bij de NASA foto’s van de maan te analyseren en gaf hij academische cursussen op televisie. Zijn grote doorbraak was in 1983 toen hij zijn eigen mediaproductiebedrijf begon. Hij maakte hij een programma waarin hij de nieuwste gadgets en techniek liet zien zoals vertaalcomputers en kleurentelevisie. Ook deed hij voorspellingen over de toekomst.. Voorspellingen die iedereen toen heel gek vond!

    Voorspellingen

    Het bijzondere is dat veel van zijn voorspellingen uit zijn gekomen! Bijvoorbeeld stemherkenning (denk aan Alexis van Google en Siri van Apple), themakanalen op de televisie en mobiele telefoons. Voorspellingen die toen gek en futuristisch waren, maar nu de normaalste zaak van de wereld zijn. Hij had het natuurlijk niet altijd juist:  Zo voorspelde hij ook dat in het jaar 2000 iedereen een chip zou hebben.

    Denken over de toekomst

    Wat we van Chriet Titulaer kunnen leren is dat denken over de toekomst heel belangrijk is. Tegen welke problemen lopen we dan aan? Hoe ziet onze omgeving er dan uit? En waar hebben mensen behoefte aan? Je mag de gekste oplossingen bedenken. Want, dingen die nu misschien gek lijken, kunnen zomaar de normaalste zaak van de wereld worden!

    In onderstaande video's kan je stukjes van zijn afleveringen bekijken. Leuk om naar de geschiedenis te kijken als je over de toekomst denkt!

     

     

  • Stel jullie vraag aan de Artcadia-experts

    12255 keer bekeken
    Bericht Stel jullie vraag aan de Artcadia-experts bekijken

    Heb je een inhoudelijk vraag over mobiliteit, water, milieu & ruimte of gebouwen? Misschien kunnen de Artcadia-experts je helpen! 

    Hoe? Mail je vraag naar artcadia@arcadis.com. Zorg ervoor dat je vraag zo duidelijk mogelijk is gesteld en vermeld erbij voor welk thema deze vraag is. Wie de experts zijn kun je vinden in de themadossiers.

       

  • 5 tips voor een goede film van een reclamebureau!

    962 keer bekeken

    Elif Algu van duurzaam marketing- en communicatiebureau Branding A Better World geeft jullie 5 top tips om een waanzinnnig mooie video te maken voor de Artcadia finale. Bekijk de video hieronder voor alle tips!

     

  • Filmtips

    964 keer bekeken
    Bericht Filmtips bekijken

    Meer weten over watervervuiling, een duurzame toekomst en hyperloops? Wij hebben hier tien films over duurzaamheid uitgezocht. Haal het meeste uit je Netflix account of kijk één van de gratis Nederlandse documentaires. Teveel huiswerk en te weinig tijd? We hebben ook drie korte films van maximaal 20 minuten voor je.

  • Zó groen kan het Nederland van de toekomst eruit zien

    1139 keer bekeken
    Bericht Zó groen kan het Nederland van de toekomst eruit zien bekijken

    Nederland staat voor een paradoxale opgave: we hebben meer huizen nodig, maar we moeten ook minder vervuilen. Bouwen met beton en staal is enorm vervuilend. Wat zijn de alternatieven? Op de website van VPRO Tegenlicht vind je een uitgebreid dossier met artikelen en filmpjes over groene steden en gebouwen. 

     

  • Boekentips

    2476 keer bekeken
    Bericht Boekentips bekijken

    Waarschijnlijk ben je al druk bezig met nadenken over hoe Artcadia, de stad van de toekomst eruit ziet. Hoe leven de mensen in Artcadia? Hoe gaan ze naar school? Moeten ze daar misschien wel naartoe zwemmen? Bevindt de school zich wel op aarde, of op een hele andere planeet?

    Zulke denkbeeldige werelden worden ook wel utopieën genoemd. Een utopie is eigenlijk een gedroomde, ideale samenleving. Maar er kan ook van alles fout gaan in deze denkbeeldige toekomst. Dan wordt dat een dystopie genoemd. Utopieën en dystopieën zijn keerzijden van dezelfde medaille en populaire onderwerpen in de literatuur. En hoewel het hier altijd over fantasieën gaat, zeggen deze werelden veel over onze maatschappij en de uitdagingen waar we in de toekomst mee te maken kunnen krijgen.

    Om je wat inspiratie te geven hebben wij onze favoriete boeken voor je op een rijtje gezet! Je kunt ze hier vinden.

  • Trouw.nl: Hoe ziet Amsterdam eruit in 2030?

    4426 keer bekeken
    Bericht Trouw.nl: Hoe ziet Amsterdam eruit in 2030? bekijken

    Amsterdam wil in 2030 alleen nog maar elektrisch vervoer toestaan. Experts, een ondernemer en een bewoonster voorspellen hoe de stad er dan uitziet en hoe we er voortbewegen. Lees meer op www.trouw.nl

  • Trouw.nl: Hoe groot is het afvalprobleem? En is dit op te lossen?

    7217 keer bekeken
    Bericht Trouw.nl: Hoe groot is het afvalprobleem? En is dit op te lossen? bekijken

    Plastic, karton, metaal en voedselresten, zo ver als het oog reikt. De hoeveelheid afval die de mens produceert is nu al nauwelijks meer te verwerken en blijft maar groeien. Maar is hij zich daar wel van bewust? En is het probleem oplosbaar? Lees meer op afval.trouw.nl. 

    Fotojournalist Kadir van Lohuizen fotografeerde voor de krant Trouw afval in zes wereldsteden. Hij beklom immense vuilnisbelten, maar bezocht ook ‘schone’ recyclingcentra.

    Ga naar de website afval.trouw.nl en lees meer over ons afvalprobleem en mogelijke oplossingen. 

  • Instagrammer fetching_tigerss: Hoe bewerk je een foto?

    4974 keer bekeken
    Bericht Instagrammer fetching_tigerss: Hoe bewerk je een foto? bekijken

    Ze heeft al meer dan 900.000 volgers op haar Instagramaccount fetching_tigerss. Van de fotoskills van Annegien kun je zeker wat leren! Bekijk in deze video hoe je goed foto's kunt bewerken.

     

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen