Handleiding voor leerlingen

Leuk dat je meedoet aan Artcadia! Ben je nieuwsgierig naar de stappen die je gaat uitvoeren? Lees dan verder op deze pagina.

Stap 1
Je bekijkt de animatievideo over Artcadia. Ook kan je leraar je een inleiding geven op het project Artcadia.

Stap 2
Je vormt een groepje. Samen gaan jullie aan de slag met een idee over een van de vier thema’s. Dit zijn Water, Mobiliteit, Milieu & Ruimte en Gebouwen. Klik op de thema’s om in de dossiers te komen, hier vind je handige websites, video’s, trends en nieuws.

Stap 3
Om op een goed idee te komen, ga je brainstormen. Gebruik hierbij het Stappenplan voor de brainstorm (hier staan ook voorbeeldvragen) en het dossier Brainstorm.

Stap 4
Bij deze stap zet je alles op een rijtje; je maakt een plan van aanpak. Gebruik hiervoor het stappenplan.

Stap 5
Als uitvinder is de onderzoeksfase erg belangrijk. Gebruik hierbij de dossiers over de thema’s Water, Mobiliteit, Milieu & Ruimte en Gebouwen. Researchtips nodig? Klik hier.

Stap 6
Je maakt een kort overzicht van je project. Welke informatie heb je gevonden? Dit gebruik je bij de creatieve uitwerking van jullie idee. Een opzet van het overzicht zie je hier.

Stap 7
Handen uit de mouwen! Bij deze stap werken jullie je idee uit in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk. Inspiratie nodig? Klik hier voor de finalisten in 2017-2018.

Stap 8
Je presenteert je idee in de klas, de beste ideeën van de vier thema’s worden door jullie/je leraar op Artcadia.nl geüpload.

Stap 9
De jury van Artcadia kiest elf finalisten, het publiek kiest één finalist. Houd hiervoor Artcadia.nl in de gaten.

Stap 10
Staan jullie in de finale? Tijd voor de puntjes op de i, jullie gaan je project perfectioneren. Ook bereiden jullie de presentaties voor de finaledag voor.

Stap 11
De grote finaledag! Op dit feest kiest de vakjury de winnaar; deze groep maakt een geweldige reis naar een Europese stad. Bekijk hier de video van de finale van 2015-2016.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner


 

Facebook